Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een diepe springvorm van 24 cm doorsnede in met boter en bekleed hem nauw aansluitend met bakpapier.
Klop in een kom de eieren met de suiker en de vanille essence tot een licht en romig mengsel. Roer er de gezeefde bloem en het bakpoeder door. Roer er tot slot de gesmolten boter en de melk door.
Schik een paar pruimen op de bodem van de springvorm. Schenk het beslag hierover uit. Schik de rest van de pruimen op het beslag en druk licht aan. Bestrooi het beslag met een beetje kristalsuiker.
Leg bakpapier op een rooster en plaats het rooster met de springvorm in de hete oven. Bak ongeveer 1 uur tot de cake gaar en goudbruin is en het pruimensap een beetje begint te karamelliseren.
Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen alvorens je de ring verwijdert.
Bestrooi bij het serveren eventueel met poedersuiker of serveer met slagroom en/of roomijs.
Pruimencake/taart*
Deze cake/taart bak ik, Ageeth, graag in de tijd van de pruimen voor onze medewerkers die voor dag en dauw al in de koelcel de groentepakketten inpakken.
Eigenlijk wordt er bij de eerste keer pruimen in het fruitpakket al een beetje op gerekend.
Maar dat begrijp ik, al zeg ik het zelf; een heerlijke cake/taart!
Ingrediënten
10-15 pruimen, ongeveer 750-900 gr, doorgesneden, pit eruit150 gr gesmolten roomboter, plus een beetje om in te vetten
3 eieren
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille essence
250 gram bloem, gezeefd
1,5 tl bakpoeder
120 ml melk
Ingrediënten
150 gr gesmolten roomboter, plus een beetje om in te vetten
3 eieren
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille essence
250 gram bloem, gezeefd
1,5 tl bakpoeder
120 ml melk
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!