Dit is een recept van abonnee Emmely.
De bodem:
Meng suiker, zout en eierdooier door de bloem en voeg de boter, in blokjes gesneden, toe. Kneed het deeg goed en maak er vervolgens een bal van. Pak deze bal in vershoudfolie en leg het een paar uur in de koelkast.
De vulling:
Snijd de pompoen in stukken (niet schillen, wel wassen) en kook in 15 min. gaar in een beetje water tot de stukken goed zacht zijn. Giet af en laat 10 min. afkoelen. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine, of gebruik een staafmixer, en meng tot een gladde pap.
De taart:
Verwarm de oven voor op 250°C. Vet een taartvorm in en bestuif de bodem met aardappelzetmeel/maïzena/bloem. Je kunt een gewone taartvorm gebruiken, maar een grote, lage taartvorm is het mooist (ᴓ 32 cm). Bestuif het aanrecht met bloem er rol het deeg uit met een deegroller, tot zo’n halve cm dikte. Rol de lap deeg voorzichtig over de deegroller en rol deze vervolgens af over de taartvorm. Druk het deeg zachtjes aan en snijd de overhangende randjes weg. Schenk de vulling in de taart en zet het in de oven. Draai na 10 min. de oven terug naar 160°C en laat de taart nog 40 min. bakken. Controleer of de taart gaar is met een satéprikker (prikker droog eruit, taart gaar!). Haal de taart vervolgens uit de oven en laat hem afkoelen.
Tip: serveer met lobbige slagroom, mmmmm.