Puntpaprika’s met artisjok en feta*
Meer info over Paprika

Dit is een recept uit het kookboek DE GROENE BAKPLAAT van Rukmini Iyer. De lekkerste vega en vegan recepten, allemaal uit de oven.

 

 

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

4 rode puntpaprika's, in de lengte gehalveerd en pitjes eruit
1 pot artisjokharten (280 gram), in stukjes
200 gr fêta, verkruimeld
100 gr pijnboompitten
versgemalen zwarte peper
25 gram bladpeterselie, fijngesneden
geraspte schil en sap van 1 citroen
50 gram broodkruimels
1 eetlepel olijfolie

Verwarm de oven voor tot 220°C. Leg de gehalveerde paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat waar ze ruim op passen.
Meng de artisjokken met de feta, pijnboompitten, zwarte peper, peterselie, citroenschil, het citroensap en de helft van de broodkruimels. Schep het mengsel in en over de paprika's.
Strooi de rest van de broodkruimels erover, besprenkel alles met de olijfolie en zet het geheel 30-35 minuten in de oven, tot de paprika's gaar en een beetje geblakerd zijn en de vulling knapperig en goudkleurig is.
Dien heet op en geef er een knapperige salade bij en/of lekker brood.

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

4 rode puntpaprika's, in de lengte gehalveerd en pitjes eruit
1 pot artisjokharten (280 gram), in stukjes
200 gr fêta, verkruimeld
100 gr pijnboompitten
versgemalen zwarte peper
25 gram bladpeterselie, fijngesneden
geraspte schil en sap van 1 citroen
50 gram broodkruimels
1 eetlepel olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?