Pureetaart met andijvie en tomaten*

Meer info over Andijvie

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg aardappelen
zout
1 eidooier
800 gr andijvie
25 gr boter
4 tomaten
2 dl melk
peper
nootmuskaat
2 tl oregano
50 gr geraspte kaas

Dit is een recept van abonnee Hennie.

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp fijn. Voeg boter, dooier, peper, zout, nootmuskaat en melk toe en roer goed door elkaar. Vet een taartvorm in en schep de puree erin en verdeel over de bodem. Strijk uit tegen de rand.
Was de andijvie, snijd klein en laat 5 minuten stoven met wat zout. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten in plakken. Doe de andijvie in de taartvorm en bedek met de plakken tomaat. Bestrooi met peper, oregano en geraspte kaas. Bak de taart 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg aardappelen
zout
1 eidooier
800 gr andijvie
25 gr boter
4 tomaten
2 dl melk
peper
nootmuskaat
2 tl oregano
50 gr geraspte kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?