Quiche met asperge en lente-ui

Meer info over Asperges

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bos groene asperges (ongeveer 350 gram)
250 gr lente-ui
2 tl citroenrasp
1 el citroensap
2 el olijfolie
zout en peper
5 plakjes bladerdeeg
2 eieren
125 ml slagroom
80 gr jonge of belegen kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de houtachtige onderkantjes van de asperges af. Snijd het donkergroene deel van de lente-uien af en snijd dikke uien in de lengte doormidden. Spreid de asperges en lente-uien uit op een ovenplaat. Meng het citroenrasp, -sap en de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de asperges en lente-uien in het midden van de oven, 15-20 minuten tot de uien zacht zijn en de asperges beetgaar. Beide zullen een goudbruin kleurtje krijgen hier en daar. Als je de bovengrill van je oven aan kunt zetten, hoef je het geheel maar zo’n 7-10 minuten te roosteren.
Draai de oven iets hoger tot 210°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde plak die groot genoeg is om de bodem en randen van je quichevorm te bedekken. Bekleed de quichevorm met het deeg. Leg er bakpapier bovenop en stort er bakerwten in. Bak de quichebodem 15 minuten blind in de oven. Rasp ondertussen de kaas. Klop de kaas, slagroom en eieren goed door elkaar. Breng op smaak met flink zout en peper. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
Snijd alle asperges en lente-uien in twee stukken. Leg ze als spaken van een wiel in de quichevorm. Wissel asperges en lente-ui, kopjes en kontjes af. Giet het eiermengsel in de vorm. Wij hielden een aantal asperges over, waardoor we bovenop nog een tweede laag asperges konden neerleggen. Dat is een aanrader, omdat het er zo mooi uitziet. Bak de quiche in het midden van de oven, ongeveer 40 minuten, tot de quiche gaar en goudbruin is.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 bos groene asperges (ongeveer 350 gram)
250 gr lente-ui
2 tl citroenrasp
1 el citroensap
2 el olijfolie
zout en peper
5 plakjes bladerdeeg
2 eieren
125 ml slagroom
80 gr jonge of belegen kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?