Quiche met prei en fêta

Meer info over Prei

Deze quiche met een voor ons doen klein aantal ingrediënten, haha, is altijd een doorslaand succes! Serveer met gebakken kabeljauw en/of een lekkere salade.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

5 plakjes bladerdeeg
1 el boter, plus een beetje om in te vetten
2 grote preien
100 gr (zachte) fêta
200 ml slagroom
100 ml melk
4 eieren
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm in met boter. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een plak die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg er bakpapier op en stort er een blindbakvulling (zoals bakerwten of linzen) in. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Verwijder de blindbakvulling en bak het deeg nog 5 tot 10 minuten, tot het goudbruin is.
Was ondertussen de preien en snijd in grove plakken. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de preien tot ze zacht zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe om het proces wat te versnellen. Zorg dan wel dat al het water verdampt. Breng op smaak. Verdeel de prei over de voorgebakken quichebodem. Klop de slagroom, melk en eieren goed door elkaar en breng op smaak. Schenk het mengsel over de prei. Verkruimel de fêta erover. Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

5 plakjes bladerdeeg
1 el boter, plus een beetje om in te vetten
2 grote preien
100 gr (zachte) fêta
200 ml slagroom
100 ml melk
4 eieren
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?