Quiche van paksoi*
Meer info over Paksoi
Kneed voor een hoofdgerecht voor 2-3 personen van bloem, boter, zout en water een stevig deeg en leg dat een half uur ingepakt in de koelkast. Was de paksoi, snij de stengels in fijne reepjes en laat ze goed uitlekken. Pers de knoflook uit boven een grote kom. Voeg eieren, kwark, room en peper en zout naar smaak toe. Klop deze ingrediënten schuimig. Pel en snijd de ui, snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg geraspte kaas, paksoi, ui en tomaat aan het kwarkmengsel toe. Verwarm de oven op 200°C. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Bekleed een ingevette, platte taartvorm (ca. 24 cm) met het deeg (of met de plakjes bladerdeeg, dan niet voorbakken). Prik er gaatjes in en bak de taartbodem 10 minuten, al dan niet met blinde vulling. Schep de vulling op de bodem, garneer met olijven en bak de taart in 40 tot 45 minuten bruin en gaar.

Ingrediënten

Deeg:

150 gr bloem
90 gr boter
1/2 tl zout
2 el koud water
(of ongeveer 4 plakjes bladerdeeg)

Vulling:

250 gr kwark
1/2 dl room
1 ui
1 struik paksoi
8 gedroogde tomaten op olie
2 el fijn geraspte oude kaas
2 tenen knoflook
olijven
2 eieren
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?