Quinoa met pompoen en boerenkool*
Meer info over Boerenkool | Pompoen

Dit is een recept van chef-kok Ellis (kokenmetellis.nl).

Verwarm de oven voor op 190°C. Leg op een bakplaat een laagje bakpapier, besmeer deze met een klein beetje olie. Nog een klein beetje olie door de pompoenblokjes mengen. Leg de pompoenblokjes daarna op de bakplaat. Laat ze ruim een half uur roosteren, zodat ze zacht en goudbruin zijn. Zet een pan met ruim water op, breng aan de kook. Blancheer hierin de boerenkool 5 minuten. Ondertussen 1 el olie verwarmen in een koekenpan. De ui in ca. 5 minuten zacht en goudbruin bakken. Voeg dan de gember, koriander, klein snufje zout en geelwortelpoeder toe. Laat 1 minuut meebakken.

Voeg dan de quinoa toe, een snufje zout en 500 ml water, breng aan de kook. Draai het vuur laag en plaats het deksel op de pan. Laat ca. 12-15 minuten zachtjes koken. Mengen met de boerenkool, pompoen, pompoenpitten en eventueel nog wat zeezout en versgemalen peper of een beetje shoyu (of tamari voor gluten- en tarwevrij).

Ingrediënten

ca. 800 gr pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 1,5 cm
1-2 el sesamolie
1 ui, fijngehakt
1 tl geraspte gember
1 tl gedroogde koriander
½ tl geelwortelpoeder
200 gr quinoa, gewassen en uitgelekt
100 gr boerenkool, fijngesneden
40 gr geroosterde pompoenpitten
zeezout
versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?