Dit recept is favoriet bij abonnee Diane en komt uit het kookboek The River Cottage cookbook.
Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de preien in ringen van 1 cm. Verhit boter en olie in een grote pan, voeg de pompoen, prei, tijm en wat zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en bak 20-25 minuten zachtjes tot alles gaar is. Af en toe roeren.
Spoel intussen de quinoa goed af in water dat je steeds verschoont. Doe in een pan met een snuf zout en schenk er ruim water overheen. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten zacht koken of tot de quinoa gaar is, maar nog steeds nootachtig en de lange witte vliesjes van de zaadjes loskomen. Schenk in een zeef en laat uitlekken en uitstomen om overbodig vocht af te voeren.
Voeg de uitgelekte quinoa toe aan de pompoen en prei. Roer goed door elkaar en kijk of er extra peper en zout nodig is. Dien op met de pijnboompitten eroverheen gestrooid.