Tuinbonensalade met citroen en dillesaus
Meer info over Dille | Tuinbonen

 

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep in een grote kom. Kook de eieren 5-6 minuten, tot de dooier halfzacht is. Laat schrikken onder een koude kraan en pel de schil eraf. Blancheer de tuinbonen in ruim water een paar minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel ze om met koud water zodat ze niet verder garen. Snijd de munt en koriander fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Snijd de ingelegde citroen in de lengte in vieren. Verwijder het vruchtvlees. Snijd de schil in zeer kleine stukjes.
Snijd voor de dillesaus de dille fijn. Rasp het teentje knoflook fijn. Roer de yoghurt, dille en knoflook door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Meng de quinoa met de tuinbonen, fijngesneden schil van de ingelegde citroen, munt, koriander, lente-ui, olijfolie en sap van een halve citroen. Breng op smaak. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Serveer met de dillesaus erbij.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

150 gr quinoa
400 gr gedopte tuinbonen (van ongeveer 1 kg ongedopte)
1 ingelegde citroen (Midden-Oosters schap, of vervang evt. door de geraspte schil van 1 citroen)
2 lente-uien
15 gr munt
15 gr koriander of peterselie
15 gr dille
4 el (Griekse) yoghurt
1 kleine teen knoflook
½ citroen
2 el olijfolie
4 eieren
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?