Quinoasalade met rode bonen en broccoli

Meer info over Broccoli

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen:

250 gr quinoa
zeezout
½ tot 1 broccoli
1 wortel
180 ml gare rode bonen
kiemen of radijsjes voor het opdienen

Oosterse dressing:

2 el citroensap
2 tl sojasaus
1 el sesamolie
5 el zonnebloemolie
3 el fijngesneden koriander
zout en peper

Dit is een recept van Ageeth.

Kook de quinoa gaar en laat daarna afkoelen. Breng water aan de kook met een snuf zeezout en blancheer eerst de broccoli, in roosjes, en daarna de wortel, in heel dunne reepjes gesneden, in het kokende water. Spoel beide direct af onder koud stromend koud water en laat uitlekken en afkoelen.
Meng voor de dressing citroensap, sojasaus, olie, koriander, zout en peper door elkaar.
Schenk de dressing over de quinoa en schep de groenten erdoor. Serveer met kiemen of schijfjes radijs.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen:

250 gr quinoa
zeezout
½ tot 1 broccoli
1 wortel
180 ml gare rode bonen
kiemen of radijsjes voor het opdienen

Oosterse dressing:

2 el citroensap
2 tl sojasaus
1 el sesamolie
5 el zonnebloemolie
3 el fijngesneden koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?