Raapstelen met witte bonen

Meer info over Raapstelen

Dit is een van onze snelste bijgerechten, die je met allerlei soorten bladgroenten kunt maken, maar die wij toch wel het lekkerst vinden met de fris-peperige raapstelen. De ingemaakte citroen geeft het gerecht een verrassende kick, maar kun je eventueel vervangen door citroenrasp. Combineer bijvoorbeeld met een gebakken geitenkaasje, geroosterde kip of vis met een kruidenkorstje (recept op deze site).

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

600 gr witte bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
200 gr raapstelen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 laurierblaadjes
150 ml groentebouillon
1 ingemaakte citroen
zout en peper

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een brede pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de ingemaakte citroen in vieren, verwijder het vruchtvlees en snijd alleen de schil in kleine stukjes. Giet de bonen af en spoel ze af met koud water. Voeg de bonen, ingemaakte citroenschil, laurier en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten pruttelen tot de bonen warm zijn, de bouillon wat is opgenomen en verdampt en het een smeuïg geheel vormt.
Was de raapstelen indien nodig en snijd in grove stukken. Roer de raapstelen voorzichtig door de bonen en warm nog een paar minuten door tot de raapstelen geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tip: Deze bonenschotel is ook lekker op een geroosterde boterham.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

600 gr witte bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
200 gr raapstelen
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 laurierblaadjes
150 ml groentebouillon
1 ingemaakte citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?