Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in ruim kokend water gaar.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de uien zachtjes tot ze glazig worden. Voeg de suiker toe, roer door en laat in een minuutje karamelliseren. Blus af met balsamicoazijn en laat het op een laag vuurtje iets indikken. Was de raapstelen en snijd grof. Giet de aardappels af en stamp ze met 2 eetlepels boter en een goede scheut melk tot een puree. Roer de raapstelen erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de zoetzure ‘uienjus’.
Raapstelenstamppot met ‘uienjus’
Meer info over Raapstelen
Natuurlijk kun je bij je stamppot een gehaktbal met jus eten, maar je kunt er ook heerlijk smeuïge uien bij serveren.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:1 kg kruimige aardappels
400 gr raapstelen
3 el boter
scheut melk
2 grote uien
1 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
zout en peper
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:
1 kg kruimige aardappels
400 gr raapstelen
3 el boter
scheut melk
2 grote uien
1 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
zout en peper
1 kg kruimige aardappels
400 gr raapstelen
3 el boter
scheut melk
2 grote uien
1 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!