Rabarber-bietensoep (top!)

Meer info over Rabarber | Rode bieten
Een simpel en verrassend fris soepje met een prachtig roze kleur! Zowel warm als koud een succes. Met dank aan het kookboek ‘Much more veg’.

Ingrediënten

Soep 4 personen:

250 gr rode bieten
100 gr rabarber
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie plus een beetje extra
500 ml groentebouillon
4 eetlepels yoghurt
zout en peper
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Schil ondertussen de rode bieten en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de pan en fruit een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten pruttelen tot de bieten beetgaar zijn. Snijd ondertussen de rabarber in stukken. Voeg toe aan de pan en laat 10 minuten koken tot het uit elkaar begint te vallen. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep wanneer je gaat serveren over diepe borden of kommen en schep op ieder bord een paar toefjes yoghurt. Besprenkel tot slot met wat olijfolie.

Ingrediënten

Soep 4 personen:

250 gr rode bieten
100 gr rabarber
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie plus een beetje extra
500 ml groentebouillon
4 eetlepels yoghurt
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?