Rabarber-chia jam

Meer info over Rabarber

Door de gelerende werking van chiazaadjes kun je gemakkelijk en snel geleisuikervrije jams maken. Deze jam is heerlijk voor door de yoghurt, op toast of met scones.

Ingrediënten

225 gr rabarber
2 el honing
1 el chiazaad
1 el citroensap of sinaasappelsap
eventueel ½ el aardbeiendiksap

Snijd de rabarber in halve maantjes van 0,5 centimeter breed. Verwijder alleen de schil als je merkt dat het hard of draderig is. Doe ze in een klein pannetje met de honing en breng aan de kook in zijn eigen vocht. Voeg de chiazaadjes toe en laat al roerend 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar valt en er nog maar een paar stukjes inzitten. Roer het citroensap of sinaasappelsap erdoor en eventueel voor de kleur wat diksap. Roer door, haal van het vuur af en laat afkoelen. De jam is in een afgesloten potje in de koelkast een week houdbaar.

Ingrediënten

225 gr rabarber
2 el honing
1 el chiazaad
1 el citroensap of sinaasappelsap
eventueel ½ el aardbeiendiksap

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?