Rabarber met custard

Meer info over Rabarber

Als het rabarbertijd is, staat er bij het restaurant Villa Augustus altijd een gerecht op de kaart met rabarber en custard. Verslavend lekker! Maar aangezien we natuurlijk niet elke avond een dessert daar kunnen gaan eten, besloten we onze eigen versie thuis te maken.

 

 

 

Ingrediënten

Flink dessert 2 personen:

450 gr rabarber
160 gr kristalsuiker
1 sinaasappel
4 eidooiers
400 ml volle melk
1 vanillepeul
4 el cruesli

Maak eerst de custard. Klop hiervoor de eidooiers en 100 gram suiker met een garde door elkaar. Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Verhit de melk met de vanillezaadjes tot tegen het kookpunt aan. Schenk de melk beetje bij beetje en al kloppend bij het eimengsel. Giet alles terug in de pan en verwarm het op een laag vuurtje, onder constant roeren met een pollepel of rubberen spatel, tot de custard dik wordt. Bij ons duurt dit ongeveer 10 minuten. De custard is goed als hij aan een pollepel blijft 'hangen'. Laat je niet verleiden het vuur hoger te zetten, want dan is de kans groot dat je met een zoet roerei in plaats van custard eindigt. Dek de custard af met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter lang. Halveer dikke stengels rabarber ook nog in de lengte. Leg ze in een enkele laag in een ovenschaal. Strooi er 60 gram suiker over. Rasp de schil van de sinaasappel erover en knijp een halve sinaasappel erboven uit. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven tot de rabarber zacht is maar nog niet uit elkaar valt. Snijd naar wens de rabarber hierna in kleinere stukjes. Laat ook afkoelen.
Maak in een mooi glas laagjes van rabarber, siroop uit de ovenschaal en custard. Eindig met een beetje rabarber en strooi de cruesli erover.

Ingrediënten

Flink dessert 2 personen:

450 gr rabarber
160 gr kristalsuiker
1 sinaasappel
4 eidooiers
400 ml volle melk
1 vanillepeul
4 el cruesli

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?