Rabarbercake
Meer info over Rabarber

Zodra het rabarberseizoen begonnen is, bak ik, Ageeth, deze cake. Het frisse en zure van de rabarber vind ik erg lekker in combinatie met het zoete van de cake. De lichtbruine basterdsuiker over de rabarber voeg ik zelf niet toe maar ik hou van zuur.....

Ingrediënten

350 gr rabarber
eventueel 125 gr licht bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
200 gr boter
150-200 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
scheutje melk
200 gr zelfrijzend bakmeel of een combi van speltmeel en zelfrijzend bakmeel

Snijd de rabarber in stukken en meng met kaneel en eventueel met de licht bruine basterdsuiker. Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de vanillesuiker, de eieren, de melk en het meel. Meng het beslag met de rabarber en doe in een ingevette cakevorm (met boter en meel ingevet). Bak de cake midden in de oven op 150°C in ongeveer 60 minuten goudbruin. Serveren kan warm en koud en is erg lekker met bijv. zure room of slagroom erbij!

Ingrediënten

350 gr rabarber
eventueel 125 gr licht bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
200 gr boter
150-200 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
scheutje melk
200 gr zelfrijzend bakmeel of een combi van speltmeel en zelfrijzend bakmeel

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?