Rabarberpizzetta’s

Meer info over Rabarber
Deze kleine pizzaatjes zijn een lust voor het oog. We maken het onszelf makkelijk door kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken.

Ingrediënten

Lunchgerecht 6 personen of bijgerecht 3 personen:

ongeveer 9 stengels rabarber (afhankelijk van de dikte)
1 rol pizzadeeg (230 gr)
125 gr zuivelspread
125 gr zachte geitenkaas
2 el honing
2 el olijfolie
2 takken rozemarijn
zout en peper
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd het pizzadeeg in 6 rechthoeken. Prak met een vork de zuivelspread en geitenkaas door elkaar tot een smeuïg smeersel. Snijd de rabarber in stukken die 1 centimeter korter zijn dan de korte kant van je pizzadeegjes. Smeer het pizzadeeg in met het geitenkaasmengsel en laat daarbij rondom ½ centimeter van de randen vrij. Leg daar de stukken rabarber naast elkaar op. Besprenkel met honing en olijfolie. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn en strooi over de pizzetta’s. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak de pizzetta’s circa 20 minuten in de oven tot het deeg gaar is en de rabarber beetgaar.

Ingrediënten

Lunchgerecht 6 personen of bijgerecht 3 personen:

ongeveer 9 stengels rabarber (afhankelijk van de dikte)
1 rol pizzadeeg (230 gr)
125 gr zuivelspread
125 gr zachte geitenkaas
2 el honing
2 el olijfolie
2 takken rozemarijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?