Rabarbersiroop

Meer info over Rabarber

Ingrediënten

250 gr rabarber
200 gr kristalsuiker
200 ml water

Om verfrissende limonade mee te maken, met wat bruisend water en een takje munt. Of voor volwassenen als aperitief met prosecco of op een feestelijk avondje met gin, tonic en een schijfje limoen.

Snijd de rabarber in plakjes. Je hoeft de schil niet te verwijderen omdat je de siroop straks nog zult zeven. Doe de rabarber met suiker en water in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken tot de rabarber uiteenvalt. Zeef de rabarber boven een kom waarin je de siroop opvangt. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht door de zeef (die je eventueel bekleedt met een kaasdoek). Giet de siroop in een gesteriliseerde fles of pot en je kunt hem zeker een maand in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

250 gr rabarber
200 gr kristalsuiker
200 ml water

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?