Kook de eieren halfzacht. Wij doen dit door ze in een pannetje met koud water te leggen, het water aan de kook te brengen, ze 4-5 minuten te laten koken en daarna af te spoelen met koud water. Snijd ondertussen de bieten in blokjes. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd de augurken in plakken. Schil met een dunschiller dunne slierten komkommer. Klop voor de dressing de mayonaise of crème fraîche met yoghurt en citroensap door elkaar. Snijd de dille of bieslook fijn en meng die door de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de bieten, augurken en radijsjes met de dressing. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Garneer de salade met komkommerslierten, eieren en een beetje dille.
Radijs-bietensalade
Meer info over Radijs of rettich | Rode bieten
Ingrediënten
Bijgerecht 4-6 personen:500 gr bietjes, gekookt
1 bosje radijs
10 kleine augurken
2 el mayonaise of crème fraîche
1 el yoghurt
½ el citroensap
10 gr dille of bieslook
½ komkommer
2-3 eieren
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 4-6 personen:
500 gr bietjes, gekookt
1 bosje radijs
10 kleine augurken
2 el mayonaise of crème fraîche
1 el yoghurt
½ el citroensap
10 gr dille of bieslook
½ komkommer
2-3 eieren
zout en peper
500 gr bietjes, gekookt
1 bosje radijs
10 kleine augurken
2 el mayonaise of crème fraîche
1 el yoghurt
½ el citroensap
10 gr dille of bieslook
½ komkommer
2-3 eieren
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!