Rammenas “coquilles” met kappertjes

Meer info over Rammenas
Een van onze favoriete manieren om rammenas te bereiden is ze te stoven en vervolgens op te dienen alsof het een coquille is. We deelden eerder al eens een recept waarin we rammenas combineerde met Japanse smaken. Dit jaar gaan we de Franse kant op door ze te serveren met een kappertjessaus. Je kunt coquilleschelpen kopen bij de visboer. Wij hebben de schelpen een aantal jaren geleden gekocht en gebruiken ze nog steeds. Ze kunnen zelfs in de vaatwasser.

Ingrediënten

Amuse 4 personen:

2 stuks rammenas
groentebouillon
75 gr boter
2 el kappertjes
½ citroen
10 gr bieslook
zout en peper

Schil de rammenas. Snijd horizontaal 2 plakken uit het midden van 1,5-2 centimeter dik. Steek of snijd uit elke plak een rondje met een doorsnede van ongeveer 4,5 centimeter, zodat het de vorm heeft van een coquille. Doe ze in een pan en vul de pan met groentebouillon tot de plakken onder water staan. Dek de pan af, breng aan de kook en laat 50-60 minuten stoven tot je er met een vork gemakkelijk door kunt prikken. Haal uit de pan en laat uitlekken. Smelt 25 gram boter in een koekenpan. Bak hierin de rammenasplakken in zo’n 2,5 minuut per kant goudbruin. Schep uit de pan en bestrooi met zout en peper. Voeg de overige boter toe aan de pan. Knijp de citroen erboven uit en voeg de kappertjes toe. Verwarm 1 minuutje door. Leg de rammenas “coquilles” in een schelp of op een bordje en lepel de kappertjes-botersaus erover. Snijd de bieslook fijn en strooi erover. Serveer direct.

Ingrediënten

Amuse 4 personen:

2 stuks rammenas
groentebouillon
75 gr boter
2 el kappertjes
½ citroen
10 gr bieslook
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?