Schil de rammenas en snijd in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat afgedekt minimaal 10 minuten staan. Snijd de appel en komkommer in dunne schijfjes. Giet de rammenas af en meng met de appel en komkommer. Meng in een kommetje de roomkaas met de extra room. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de salade. Bestrooi met dille of kervel.
Rammenassalade*
Meer info over Rammenas
Ingrediënten
250 gram rammenas½ zure appel
¼ - ½ komkommer
125 gram kruidenroomkaas
50 ml room
zout en gemalen peper
dille of kervel, liefst vers
Ingrediënten
250 gram rammenas
½ zure appel
¼ - ½ komkommer
125 gram kruidenroomkaas
50 ml room
zout en gemalen peper
dille of kervel, liefst vers
½ zure appel
¼ - ½ komkommer
125 gram kruidenroomkaas
50 ml room
zout en gemalen peper
dille of kervel, liefst vers
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!