Snijd alle groenten in grove stukken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de groenten en kruiden toe en laat alles even doorbakken. Giet er dan de witte wijn bij en laat alles in een half gesloten pan in ongeveer een half uur gaarstoven. Voeg de olijven toe en laat 2 minuten meestoven. Lekker met rijst.
Ratatouille*
Meer info over Courgette
Ingrediënten
1 courgette, in grove stukken1 aubergine, in grove stukken
1 teen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in grove stukken
1 el olijfolie
tijm
peterselie
laurier
zout en peper
1/2 glas witte wijn
50 gr zwarte olijven zonder pit
Ingrediënten
1 courgette, in grove stukken
1 aubergine, in grove stukken
1 teen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in grove stukken
1 el olijfolie
tijm
peterselie
laurier
zout en peper
1/2 glas witte wijn
50 gr zwarte olijven zonder pit
1 aubergine, in grove stukken
1 teen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in grove stukken
1 el olijfolie
tijm
peterselie
laurier
zout en peper
1/2 glas witte wijn
50 gr zwarte olijven zonder pit
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!