Ratatouille

Meer info over Patisson

Ons favoriete campingrecept. Serveer met rijst of brood.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

3 el olijfolie
1 aubergine
1 courgette of patisson
1 paprika
1 ui
2 tenen knoflook
5 takjes tijm
2 takken rozemarijn
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 el balsamicoazijn
5 gr peterselie
zout en peper

Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Snijd de aubergine in grove stukken. Bak de aubergine in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin maar nog niet gaar. Breng op smaak met zout en peper en schep in een kom. Snijd de courgette in grove stukken of halveer de patisson, verwijder de pitten en snijd in grove stukken. (Je hoeft patisson alleen te schillen als de schil erg hard aanvoelt). Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en bak de courgette of patisson ook rondom goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan in de kom. Snipper de ui en knoflook. Verhit de laatste eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken. Rits de blaadjes tijm van de steeltjes af en hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg de tijm, rozemarijn en paprika toe aan de pan en fruit 5 minuten mee. Voeg de aubergine, courgette of patisson, tomatenblokjes en een klein scheutje water toe. Breng aan de kook en laat de ratatouille afgedekt ten minste 30 minuten pruttelen tot alles goed gaar is. Roer af en toe door. Breng de ratatouille op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Garneer met gehakte peterselie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

3 el olijfolie
1 aubergine
1 courgette of patisson
1 paprika
1 ui
2 tenen knoflook
5 takjes tijm
2 takken rozemarijn
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 el balsamicoazijn
5 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?