Rauwe butternutsalade met feta en munt
Meer info over Butternut

Schil de butternut. Schaaf met een dunschiller de butternut in dunne, lange repen. Voeg het sap van de halve citroen en olijfolie toe. Meng door elkaar en laat 30 minuten rusten, zodat de butternut wat zachter wordt. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de komijnzaadjes tot je ze beginnen te ruiken. Kneus de zaadjes in een vijzel. Hak de munt en pistachenoten grof. Meng de komijnzaadjes, munt en pistachenoten door de butternut. Verkruimel de feta erboven en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr butternut (van een in de lengte gehalveerde butternut)
75 gr feta
5 takken munt
1 el komijnzaadjes
30 gr pistachenoten
½ citroen
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?