Ravioli met cavolo nero en citroenpeentjes*
Meer info over Palmkool

Ingrediënten

350 gr ravioli of andere gevulde pasta
550 gr cavolo nero, zonder nerven en goed gewassen
10 kleine bospeentjes, geschrapt of 1 winterpeen in plakjes
1 citroen, rasp en sap
5 goed rijpe groot uitgevallen kerstomaatjes, door midden gesneden
2 el honing
1 grote teen knoflook, in plakjes
35 gr boter
goede olijfolie om in te bakken
peper en zout

Breng een pan met water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de cavolo nero toe. Laat vijf minuten koken, giet af, spoel de kool af met koud water, schud het water er uit en hak de kool fijn. Kook de peentjes beetgaar in een minuut of vijf en giet af. Smelt de boter in een pan op matig vuur, voeg de peentjes toe, en giet er de honing en het citroensap over. Hussel af en toe. Verwarm een bakpan op matig vuur, verwarm de olie, voeg de cavolo nero en de knoflook toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Schuif de kool na 7 minuten naar 1 kant en leg op de vrij gekomen ruimte de tomaatjes op de snijkant neer en bestrooi met een beetje peper en zout. Kook de ravioli ongeveer 3 minuten. Draai 1 minuut voordat de pasta klaar is de tomaatjes in de bakpan om. Strooi de citroenrasp over de wortels. Giet de pasta af in een vergiet en hussel de kool er voorzichtig door. Verdeel over 2 borden. Leg de tomaatjes op de rand van de borden en leg de peentjes bovenop de pasta. Giet een beetje citroenhoningsaus over de pasta.

Ingrediënten

350 gr ravioli of andere gevulde pasta
550 gr cavolo nero, zonder nerven en goed gewassen
10 kleine bospeentjes, geschrapt of 1 winterpeen in plakjes
1 citroen, rasp en sap
5 goed rijpe groot uitgevallen kerstomaatjes, door midden gesneden
2 el honing
1 grote teen knoflook, in plakjes
35 gr boter
goede olijfolie om in te bakken
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?