Ribollita, Toscaanse maaltijdsoep

Meer info over Palmkool

Ingrediënten

500 gr palmkool
4 teentjes knoflook
2 rode uien
4 wortels
1 stronk bleekselderij
1 gedroogde chilipeper
1 pot witte bonen (200 gr)
olijfolie
1/2 theelepel venkelzaad
1 blik tomaten (200 gr)
1/2 liter (kippen)bouillon
4 sneden zuurdesembrood

Pel 3 tenen knoflook, pel de uien en schil de wortels. Snijd deze groenten in stukken en ook de selderijstengels. Hak de tomaten in stukken. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg ui, selderij en wortel toe en schep even om. Voeg vervolgens de knoflook, de venkelzaadjes en de in stukken gehakte tomaten toe. Voeg zout toe en laat 15 minuten sudderen (af en toe roeren). Voeg de bonen en de bouillon toe en laat nog 15 minuten sudderen. Snijd de nerven uit de palmkool. Snijd het blad klein en laat het 4 minuten koken in gezouten water. Schep het eruit met een schuimspaan en voeg toe aan de soep. Als de soep te dik is, voeg iets kookwater van de palmkool toe. Maak op smaak met zout en peper. Rooster de sneden zuurdesembrood aan beide kanten en wrijf ze in met het laatste teentje, doorgesneden, knoflook. Breek het brood en verdeel het over de soepborden. Giet wat olijfolie over het brood en schep de soep eroverheen.     .

Ingrediënten

500 gr palmkool
4 teentjes knoflook
2 rode uien
4 wortels
1 stronk bleekselderij
1 gedroogde chilipeper
1 pot witte bonen (200 gr)
olijfolie
1/2 theelepel venkelzaad
1 blik tomaten (200 gr)
1/2 liter (kippen)bouillon
4 sneden zuurdesembrood

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?