Rijst met courgette, selderij en pompoenpitten
Meer info over Courgette

Dit snelle gerecht is bijzonder geschikt om restjes rijst te verwerken. Het past goed bij een zacht gepocheerd of gekookt eitje, kip en witte vis.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare rijst over in een grote schaal, zodat het snel af kan koelen, of gebruik restjes rijst van de vorige avond.
Snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snijd de bleekselderij in halve maantjes van 0,5 cm dikte.
Verhit de olie in een wijde pan. Fruit hierin de knoflook, ui en komijn. Voeg na 3 minuten de courgette en bleekselderij toe en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de afgekoelde rijst en 100 ml water of bouillon toe. Warm het geheel al roerend door, tot al het water verdampt is. Roer er dan de pompoenpitten en kruiden door en warm nog heel eventjes goed door. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

250 gr rijst
1 el olie
2 teentjes knoflook
1 ui
2 tl geplet komijnzaad of 1 tl gemalen komijn
1 middelgrote courgette
4 stengels bleekselderij
100 ml water of groentebouillon
100 gr pompoenpitten
2 el gehakte kruiden, zoals munt, peterselie of dragon

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?