Er bestaat een kookboek met de fantastische titel ‘Eggs on top’. Het staat nog steeds op ons verlanglijstje… We kunnen ons voorstellen dat dit gerecht er ook in zou staan, omdat een gebakken eitje erover of erbij, simpelweg heerlijk is!
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en snijd in ringen. Snijd de pompoen in stukken (de schil mag eraan blijven). Verhit de olie in een ovenbestendige pan. Fruit hierin de sjalotten 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, chili en pompoen toe en bak het 5 minuten mee. Voeg de basmati rijst toe en roer goed door tot de rijst rondom bedekt is met een laagje olie. Voeg de bouillon toe en roer door elkaar. Dek de pan af en plaats hem in het midden van de oven. Bak de rijst 30-35 minuten, tot het vocht verdampt is en de rijst gaar is. Plaats de spinazie of raapstelen op de rijst en brokkel de geitenkaas erover. Doe het deksel weer op de pan en bak het geheel nog 5 minuten. Breng op smaak, roer door elkaar en serveer.