Rijstnoedel-paksoi salade
Meer info over Paksoi

Deze zomerse maaltijdsalade staat in een mum van tijd op tafel. Als je flinke trek hebt, kun je de salade serveren met bijvoorbeeld een gebakken eitje, gepocheerde kip of geroerbakte garnalen.

 

 

 

Snijd de paksoi in dunne reepjes. Snijd ook de rode peper in dunne reepjes. Hak de koriander en/of munt grof.
Klop voor de dressing de chilisaus, sesamolie, sojasaus, sap van de limoen en mirin goed door elkaar.
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel om met koud water. Meng nu de noedels, paksoi, chilipeper, kruiden en dressing door elkaar. De ervaring heeft ons geleerd dat je dit het best gewoon met je handen kunt doen. Strooi tot slot de pinda's erover. Serveer de salade direct, want anders gaan de rijstnoedels nogal aan elkaar plakken.

Ingrediënten

Lichte maaltijdsalade 2 personen:

100-150 gr rijstnoedels
1 paksoi
4 el Thaise 'sweet chili' saus
2 tl sesamolie
2 tl sojasaus
½ limoen
1 el mirin (Japanse rijstwijn, vervang evt. door water)
15 gr koriander en/of munt
1 rode peper
een handje ongezouten pinda's

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?