Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de venkelknollen in de lengte in parten van 1-1,5 centimeter dik. Laat de kern zitten zodat de venkel niet uit elkaar valt. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de venkelparten rondom met 2 eetlepels olijfolie. Grill de venkel 3-5 minuten per kant tot mooie grillstrepen ontstaan. Schep ze in een enkele laag in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 15-20 minuten in de oven tot de venkel beetgaar is.
Snijd ondertussen de schil van de sinaasappel af en snijd boven een schaal de parten tussen de vliesjes uit. Knijp het sap uit de vliesjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en voeg toe aan de sinaasappels en het sap. Hak de pecannoten grof. Snijd de kruiden fijn. Giet de rijst af.
Meng alle ingrediënten door elkaar (vergeet niet de overgebleven 2 eetlepels olijfolie toe te voegen). Breng op smaak met zout en peper.