Rijstsalade met komkommer en tuinerwten

Meer info over Komkommer
Deze salade is ideaal om mee te nemen naar een zomerse barbecue of picknick. Wij eten het graag met gegrilde garnalen, tofusaté of sambal goreng telor (eieren in pittige saus) mmmm, recept op de website.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

175 gr volkorenrijst
1 komkommer
150 gr tuinerwten (diepvries)
1 teentje knoflook
1 tl zeezoutvlokken
2 cm gember
1 limoen
½ el witte wijnazijn
3 el olijfolie
3 lente-uien
20 gr gemengde groene kruiden (zoals munt, koriander, peterselie, dille)
zout en peper

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp in een vijzel de knoflook en zeezoutvlokken tot een puree. Rasp de gember erbij. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe en roer om. Laat staan terwijl je de salade maakt, zodat de scherpte van de knoflook wat af kan nemen dankzij het limoenzuur. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd in diagonale halve manen. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Hak de kruiden grof.

Blancheer de tuinerwten 2 minuten tot ze beetgaar zijn (wij doen dit door ze de laatste minuten met de rijst mee te koken). Giet de rijst en tuinerwten af en spoel om met koud water en/of laat in de koelkast afkoelen tot ten minste kamertemperatuur. Maak de dressing af door azijn en olijfolie door het knoflook-gember-limoenmengsel te kloppen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de rijst met komkommer, tuinerwten, lente-uien en kruiden. Schep de dressing erdoor. De salade kun je goed een nachtje in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

Bijgerecht 3-4 personen:

175 gr volkorenrijst
1 komkommer
150 gr tuinerwten (diepvries)
1 teentje knoflook
1 tl zeezoutvlokken
2 cm gember
1 limoen
½ el witte wijnazijn
3 el olijfolie
3 lente-uien
20 gr gemengde groene kruiden (zoals munt, koriander, peterselie, dille)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?