Risi e bisi
Meer info over Tuinbonen

Een klassieke Venetiaanse risotto.

 

 

 

Breng de bouillon aan de kook en laat op een laag vuurtje staan. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de rijst toe en bak een minuutje mee, tot ook de rijst een beetje glazig wordt. Voeg een scheut witte wijn toe en blijf roeren tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg dan de volgende lepel bouillon toe. Blijf dit herhalen, zo'n 15 minuten, tot de rijst bijna gaar is. Je hebt daarvoor waarschijnlijk niet alle bouillon nodig. Voeg dan de laatste lepel bouillon en de tuinbonen en doperwten toe. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen, de bonen beetgaar zijn en de risi e bisi lekker smeuïg is. Rasp de Parmezaanse kaas en roer erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr risottorijst
150 gr gedopte tuinbonen
150 gr doperwten of kapucijners (vers gedopt of uit de diepvries)
scheutje witte wijn
1 l groentebouillon
1 el olijfolie
½ ui
2 teentjes knoflook
30 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?