Risotto met groenlof en blauwe kaas

Meer info over Groenlof

Groenlof behoort tot de vergeten groenten. Qua smaak houdt groenlof het midden tussen witlof en andijvie, toevallig twee van onze lievelingsgroenten. Wat ons betreft mag groenlof dus zeker niet meer vergeten worden! Houd je van vlees? Voeg dan uitgebakken spekjes aan de risotto toe.

Ingrediënten

300 gr risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
een scheut witte wijn
1 l groentebouillon
1 groenlof
1 el boter
30 gr Parmezaanse kaas
100 gr blauwe kaas (zoals gorgonzola)
handvol walnoten
2 el (oude) balsamicoazijn
zout en peper

Zet een pan met bouillon op het vuur. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut tot de rijst rondom bedekt is met een laagje olie. Blus de pan af met een scheut witte wijn. Roer tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg nu een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe, roer tot het vocht is opgenomen en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
Snijd ondertussen de groenlof in reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Hak de walnoten grof.
Roer wanneer de risotto bijna klaar is de Parmezaanse kaas en boter erdoor, tot je een glanzend en smeuïg geheel hebt. Breng op smaak. Zet het vuur laag. Roer de groenlof door de risotto. Als je een grote groenlof hebt, zal je wellicht niet alles gebruiken. Verdeel de risotto over vier borden. Brokkel de blauwe kaas erover en strooi de walnoten erover. Schenk er tot slot wat balsamicoazijn over en serveer.

Ingrediënten

300 gr risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
een scheut witte wijn
1 l groentebouillon
1 groenlof
1 el boter
30 gr Parmezaanse kaas
100 gr blauwe kaas (zoals gorgonzola)
handvol walnoten
2 el (oude) balsamicoazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?