Risotto met tuinbonen, doperwten en munt
Meer info over Tuinbonen

Breng de bouillon aan de kook en laat op een laag vuurtje staan. Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de munt in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg als de ui glazig is, de rijst toe en bak een minuutje aan, tot ook de rijst een beetje glazig wordt. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen. Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg dan de volgende lepel toe. Blijf deze handelingen ongeveer 15 minuten herhalen tot bijna alle bouillon, op twee soeplepels na, opgenomen is. Voeg nu de doperwten en tuinbonen toe. Roer goed door elkaar. Voeg de laatste twee soeplepels bouillon toe en roer alles nog ongeveer 5 minuten heel goed door. De risotto is klaar als alle bouillon is opgenomen, de bonen warm zijn en de risotto gaar en smeuïg is. Zet het vuur laag en roer de boter in blokjes door de risotto. Meng ook de munt door de risotto. Serveer direct met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

5-6 dl groentebouillon (mag gerust van een blokje)
450 gr doperwten (vers gedopt of uit de diepvries)
300 gr gedopte tuinbonen
1 ui
1 teentje knoflook
125 ml witte wijn
200 gr risottorijst
25 gr boter
2 el olijfolie
handvol munt
50 gr Parmezaanse kaas

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?