Risotto met zoete aardappel en salie*
Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan en bak de ui 2-3 minuten op matig vuur tot hij zacht is. Voeg de aardappelen en rijst toe en roer tot alles goed met olie is bedekt. Voeg 100 ml hete bouillon toe. Blijf roeren op matig vuur tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds 100 ml bouillon toe tot alle bouillon is geabsorbeerd, de aardappelen gaar zijn en de rijst zacht en romig is (ongeveer 25 minuten). Voeg de Parmezaanse kaas en 2 eetlepels salie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en meng alles goed. Schep de risotto in vier kommen en besprenkel hem met de rest van de olie. Strooi de salie erover en garneer met de geschaafde Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

50 ml olijfolie, extra vierge
1 rode ui, in dunne partjes
600 gr zoete aardappelen, geschild, in blokjes van 2 cm
400 gr risottorijst
ruim 1 l hete groentebouillon
80 gr Parmezaanse kaas, in kleine reepjes
3 el salie, in reepjes
extra geschaafde Parmezaanse kaas ter garnering
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?