Risotto van bloemkool met bloemkool

Meer info over Bloemkool

In deze risotto, die weinig weg heeft van zijn Italiaanse herkomst, speelt bloemkool de hoofdrol. De risottorijst wordt vervangen door bloemkoolkorrels. En om het gerecht textuur en een beetje kleur te geven, doen we er met kerrie geroosterde bloemkool bij. De romigheid die je kent van risotto, komt ditmaal van kokosmelk.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

800 gr bloemkool
1 ui
1 teen knoflook
150 ml kokosmelk
200 ml groentebouillon
3 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
eventueel 1 snufje chilipoeder
1 lente-ui
zout en peper

Verwarm de oven voor op 210°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe de helft in een ovenschaal. Meng hier 2 eetlepels olijfolie, kerriepoeder en chilipoeder door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkoolroosjes 30 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn en een aantal donkere randjes hebben. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Doe de overige bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal tot ze de consistentie hebben van grove couscous. Je kunt dit ook met een grove rasp doen. Verhit 1 eetlepel olie in een brede pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg de bloemkoolkorrels toe en roer even om. Voeg kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Draai daarna het vuur lager en gaar de bloemkool al roerend zo'n 15 minuten tot bijna al het vocht is opgenomen en het geheel een romige structuur heeft. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de bloemkoolrisotto met de geroosterde bloemkoolroosjes en dunne plakjes lente-ui.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

800 gr bloemkool
1 ui
1 teen knoflook
150 ml kokosmelk
200 ml groentebouillon
3 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
eventueel 1 snufje chilipoeder
1 lente-ui
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?