Rode bessen met rijstepap*
Meer info over Rode bessen
Doe in alle glazen op de bodem een laagje rode bessen (geritst). Schep op de rode bessen bruine suiker naar smaak en laat doortrekken. Kook ondertussen de rijst in de melk gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Rooster de amandelen en pijnboompitjes tot ze licht kleuren en geuren. Hak fijn. Schenk de hete rijstepap op de bessen en laat even staan. Strooi de amandelen en pijnboompitjes over de rijst en leg er nog een mooi takje bessen bovenop. Steek er een blaadje munt in. Dit toetje ziet er heel mooi uit, ik vind het zelf warm het lekkerst maar het kan ook goed van te voren klaargemaakt worden en koud worden geserveerd. Voeg eventueel suiker toe aan de rijstepap als je van zoet houdt.  

Ingrediënten

De hoeveelheden naar eigen wens, de rijstepap is voldoende voor 4 tot 6 personen:

rode bessen
200 gr paprijst
1 lt volle melk of amandelmelk
bruine suiker
blanke amandelen en pijnboompitjes
muntblaadjes om te garneren
4-6 mooie glazen (op voet)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?