Rode curry met zoete aardappel en ananas

Deze snelle, pittig-zoete curry is bij zowel volwassenen als kinderen geliefd. Door de zachte zoete aardappel en de toevoeging van ananas is het een echte 'crowd-pleaser'. Serveer met rijst.

 

 

 

Was de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een ruime wok. Fruit daarin de ui, knoflook en gember tot glazig. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de zoete aardappel toe en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe. Voeg eventueel de blaadjes kaffir-limoen toe. Breng aan de kook en laat, onder af en te roeren, 15-20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.
Snijd ondertussen de bovenkant en onderkant van de ananas af. Zet de ananas rechtop en snijd de schil eraf. Verwijder ook de harde 'oogjes' (lees op onze website bij het recept ananascurry hoe je dat gemakkelijk kunt doen). Snijd de ananas in de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de rest van de ananas in stukken.
Voeg de stukken ananas aan de curry toe en warm het geheel even goed door. Serveer met rijst en garneer met bijvoorbeeld korianderblaadjes, knapperige pinda's en partjes limoen.

Tip: voeg voor nog meer kleur en vitamines een handvol (bevroren) doperwten tegelijkertijd met de ananas toe aan de curry.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

800 gr zoete aardappel
1 ananas (of 400 gr stukjes ananas)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
1-2 volle el rode currypasta
400 ml kokosmelk
eventueel 2 kaffir-limoenblaadjes (toko, diepvries)
eventueel om te garneren: koriander, pinda's en partjes limoen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?