Voorbereiding van de rode curry met zoete aardappel en ananas
Begin met het wassen en snijden van de zoete aardappels, ui, knoflook en gember. Zorg ervoor dat de ingrediënten in de juiste grootte en vorm worden gesneden voor een gelijkmatige kooktijd en smaakverdeling.
Bereiding van de Curry
Verhit olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de currypasta toe en roerbak deze gedurende 2 minuten mee. Voeg de gesneden zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar. Giet daarna de kokosmelk en water in de wok en voeg indien gewenst kaffir-limoenblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel zacht is.
Bereiding van de Ananas
Snijd de ananas in stukken nadat de boven- en onderkant verwijderd zijn en de schil is afgesneden. Verwijder de harde kern en voeg de ananasstukken toe aan de curry. Warm het geheel goed door zodat de smaken goed vermengen.
Serveren en Garneren
Serveer de curry met rijst en garneer het met verse korianderblaadjes, knapperige pinda’s en partjes limoen voor een verfrissende touch. Voor extra kleur en voedingsstoffen kunnen er ook een handvol (bevroren) doperwten aan de curry worden toegevoegd.