Rode curry met zoete aardappel en ananas

Deze snelle, pittig-zoete curry is bij zowel volwassenen als kinderen geliefd. Door de zachte zoete aardappel en de toevoeging van ananas is het een echte 'crowd-pleaser'. Serveer met rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

800 gr zoete aardappel
1 ananas (of 400 gr stukjes ananas)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
1-2 volle el rode currypasta
400 ml kokosmelk
eventueel 2 kaffir-limoenblaadjes (toko, diepvries)
eventueel om te garneren: koriander, pinda's en partjes limoen

Voorbereiding van de rode curry met zoete aardappel en ananas

Begin met het wassen en snijden van de zoete aardappels, ui, knoflook en gember. Zorg ervoor dat de ingrediënten in de juiste grootte en vorm worden gesneden voor een gelijkmatige kooktijd en smaakverdeling.

Bereiding van de Curry

Verhit olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de currypasta toe en roerbak deze gedurende 2 minuten mee. Voeg de gesneden zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar. Giet daarna de kokosmelk en water in de wok en voeg indien gewenst kaffir-limoenblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel zacht is.

Bereiding van de Ananas

Snijd de ananas in stukken nadat de boven- en onderkant verwijderd zijn en de schil is afgesneden. Verwijder de harde kern en voeg de ananasstukken toe aan de curry. Warm het geheel goed door zodat de smaken goed vermengen.

Serveren en Garneren

Serveer de curry met rijst en garneer het met verse korianderblaadjes, knapperige pinda's en partjes limoen voor een verfrissende touch. Voor extra kleur en voedingsstoffen kunnen er ook een handvol (bevroren) doperwten aan de curry worden toegevoegd.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

800 gr zoete aardappel
1 ananas (of 400 gr stukjes ananas)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
1-2 volle el rode currypasta
400 ml kokosmelk
eventueel 2 kaffir-limoenblaadjes (toko, diepvries)
eventueel om te garneren: koriander, pinda's en partjes limoen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?