Rode kool en appel van de bakplaat

Meer info over Goudreinetten | Rode kool
Lekker bij aardappelpuree of romige polenta.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 rode kool
2 goudreinetten
2 (rode) uien
6 eetlepels olijfolie
1 volle tl grove mosterd
1 tl Dijon mosterd
1 tl honing
1 tl appelciderazijn
1 tl sojasaus
zout en peper

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de rode kool in 8 parten. Bestrijk ze rondom met 1 eetlepel olijfolie. Spreid ze uit over een bakplaat, besprenkel met zout en peper en rooster 20 minuten in de oven. Snijd de uien in 6 parten. Meng met 1 eetlepel olijfolie en leg ze tussen de kool op de bakplaat. Rooster weer 20 minuten. Verwijder het klokhuis van de goudreinetten en snijd de appels in 8 parten. Meng ook met 1 eetlepel olijfolie en leg ze tussen de kool en uien op de bakplaat. Rooster nog 10-15 minuten tot de groenten en appels beetgaar zijn. Houd de appels goed in de gaten, want al ze net iets té gaar worden “ontploffen” ze en houd je een soort appelmoes over in plaats van mooie zachte parten.

Klop ondertussen een dressing door 3 eetlepels olijfolie, mosterd, honing, azijn en sojasaus door elkaar te kloppen. Breng op smaak met zout en peper. Schenk over de warme groenten en appels van de bakplaat en serveer direct.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 rode kool
2 goudreinetten
2 (rode) uien
6 eetlepels olijfolie
1 volle tl grove mosterd
1 tl Dijon mosterd
1 tl honing
1 tl appelciderazijn
1 tl sojasaus
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?