Rode kool tarte tatin

Meer info over Rode kool

Ingrediënten

Voorgerecht 6-8 personen:

4 plakjes bladerdeeg
½ rode kool
2 rode uien
2 appels
2 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
2 stuks steranijs
1 kaneelstok
2 el olijfolie
1 el pompoenpitten
1 el peterselie of tuinkers
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode kool in parten en vervolgens in dunne reepjes. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Verhit de olie in een ruime pan. Doe de kool, ui, suiker, azijn, steranijs en kaneelstok in de pan, schep alles door elkaar. Dek de pan af en stoof de rode kool, onder af en toe roeren, in ongeveer 30 minuten zacht en tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Pureer met een keukenmachine of staafmixer de appels tot een rauwe moes. Bekleed een quichevorm met bakpapier. Vis de steranijs en kaneelstok uit de rode kool. Schep de rode kool in de quichevorm, verdeel goed en druk een beetje aan. Verdeel de appelmoes over de rode kool en strijk het er voorzichtig over uit, zodat het gelijkmatig verdeeld is.
Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een lap die net iets groter is dan je quichevorm. Leg het deeg over de rode kool en appel. Stop het deeg aan de randen goed in. Bak de tarte tatin 40-45 minuten in de oven tot het deeg gaar is. Keer de taart voorzichtig om op een bord of snijplank en verwijder het bakpapier zodat de glanzende rode kool tevoorschijn komt. Garneer met pompoenpitten en peterselie of tuinkers.

Ingrediënten

Voorgerecht 6-8 personen:

4 plakjes bladerdeeg
½ rode kool
2 rode uien
2 appels
2 el bruine basterdsuiker
2 el balsamicoazijn
2 stuks steranijs
1 kaneelstok
2 el olijfolie
1 el pompoenpitten
1 el peterselie of tuinkers
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?