Koolsla met limoenmayonaise
Meer info over Rode kool

Doe voor de mayonaise de eierdooiers, sojasaus, peper, een snufje zout en het limoensap in een keukenmachine. Zet hem aan en voeg geleidelijk de olijfolie aan het eidooiermengsel toe, eerst druppelsgewijs en als u de helft heeft toegevoegd in een gestage dunne stroom. Meng tot alles is opgenomen. Voeg 1 el warm water toe en roer goed. Doe de mayonaise in een kom, dek hem af en zet hem in de koelkast tot u hem nodig heeft. Meng in een grote kom de kool, wortel, taugé, koriander en lenteuitjes. Schep alles goed door elkaar. Voeg de limoenmayonaise toe, roer hem door de sla en dien die op.

Ingrediënten

2 eidooiers
1 el sojasaus
1 pepertje, fijngehakt
3 el limoensap
2 dl olijfolie
230 gr in repen gesneden rode kool
230 gr in repen gesneden witte kool
160 gr geraspte wortel
180 gr taugé
30 gr korianderblaadjes, fijngehakt
4 lente-uitjes, fijngesneden

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?