Rode paprikasoep*

Meer info over Paprika

Ingrediënten

2 rode paprika's
2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
6 dl groentebouillon
225 gr rijpe tomaten, ontveld en zonder zaadjes
zout en peper
2 el room
gehakte paprika's om erbij te serveren

Verwarm de grill voor. Was de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze met het velletje omhoog op een stuk aluminiumfolie in een grillpan onder de grill. Bedruppel ze met 1 el van de olie en grilleer ze 5-10 minuten of tot zich blaasjes hebben gevormd. Laat de paprika’s afkoelen. Verwijder de schil en hak de paprika’s grof. Verhit intussen de rest van de olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot ze glazig maar niet bruin zijn. Voeg de gehakte paprika’s en dan de bouillon toe. Hak de tomaten grof en voeg ze met zout en peper naar smaak toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het afgedekt 15 minuten zacht koken, tot de paprika’s goed gaar zijn. Laat het mengsel afkoelen en pureer het in een keukenmachine of zeef. Voor een warme soep deze terugdoen in de omgespoelde pan en zacht verhitten. Voor een koude soep minstens 1 uur in de koelkast zetten. Roer voor het serveren de room er licht door en bestrooi de soep met wat gehakte peper. Of serveer met basilicumpesto: Wrijf basilicum met een snufje zout in een vijzel (of keukenmachine) tot moes. Roer er olijfolie en nog een drupje wijnazijn door tot een smeuïg geheel ontstaat. Schep dit mengsel royaal over je soep.

Ingrediënten

2 rode paprika's
2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
6 dl groentebouillon
225 gr rijpe tomaten, ontveld en zonder zaadjes
zout en peper
2 el room
gehakte paprika's om erbij te serveren

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?