Rode uien-compote*
Meer info over Ui
Maak de uien schoon door deze te ontvellen en de buitenste schil te verwijderen. Halveer de ui en snijd deze in dunne halve ringen. Ontvel de knoflook en snipper deze fijn. Strip de blaadjes van de takjes tijm. Voeg alle ingrediënten voor de rode uiencompote bij elkaar in een kleine pan. Gaar op laag vuur de compote totdat de rode uien glazig en zacht zijn geworden en het vocht tot een siroopdikte is ingekookt. Roer zo nu en dan even met een spatel om. Breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

2 rode uien
2 dl rode wijn
1 teentje knoflook
1 dl water
1 laurierblad
1 el honing
2 takjes tijm
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?