Rodekoolsalade met dadels

Meer info over Rode kool

Lekker als bijgerecht of bijv. op een broodje falafel. 

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

½ rode kool
12 dadels
50 gr amandelen
½ citroen
2 el olijfolie
1 el granaatappelmelasse of balsamicoazijn
15 gr munt
zout en peper

Snijd de rode kool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in zeer dunne reepjes. Je kunt dit ook gemakkelijk doen met het juiste opzetstuk van een keukenmachine. Doe de rode kool in een kom en knijp de citroen erboven uit. Strooi er ½ theelepel zout over. Kneed met je handen alles even kort door elkaar en laat het liefst 30 minuten staan zodat de kool zacht kan worden.
Verwijder de pitten van de dadels en snijd in dunne reepjes. Hak de amandelen grof. Snijd de munt in fijne reepjes. Meng alle ingrediënten door de rode kool en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

½ rode kool
12 dadels
50 gr amandelen
½ citroen
2 el olijfolie
1 el granaatappelmelasse of balsamicoazijn
15 gr munt
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?