Roerei met tuinkers maar zonder ei

Roerei zonder ei? Ja dat is strikt gezien natuurlijk geen roerei meer, maar het leuke is dat het er wel zo uitziet. Ei wordt vervangen door tofu en daarmee is dit een heerlijk veganistisch ontbijt of lunchgerechtje.

Ingrediënten

Ontbijt of lunch 2 personen:

250 gr stevige tofu
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 el olie
1,5 tl kurkuma
½ tl gemalen komijnzaadjes
½ tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
½ bakje tuinkers
zout en peper

Druk zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Verbrokkel met je vingers de tofu boven een kom. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Meng ondertussen de specerijen door de tofu. Voeg de tofu toe aan de pan en roerbak zo’n 5 minuten tot het warm is en een beetje knapperig wordt. Breng op smaak met flink zout en peper. Draai het vuur uit. Knip de tuinkers los en roer het snel door de tofu. Serveer direct met knapperige toast.

Ingrediënten

Ontbijt of lunch 2 personen:

250 gr stevige tofu
1 kleine ui
1 teen knoflook
1 el olie
1,5 tl kurkuma
½ tl gemalen komijnzaadjes
½ tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
½ bakje tuinkers
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?