Roergebakken bietenblad of snijbiet met geroosterde paprika
Meer info over Snijbiet

Wij eten dit gerecht graag met de lunch op een geroosterde zuurdesemboterham met wat fêta of een gepocheerd eitje. Of we mengen het door de pasta met geraspte Parmezaanse kaas voor een snelle maaltijd. Maar het volstaat ook als een op zichzelf staand bijgerecht.

Rooster in een droge pan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Was het bietenblad en laat goed uitlekken. Snijd de stengels in dunne plakjes en de bladeren in grove repen. Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de peper en knoflook 4 minuten. Voeg het bietenblad en de stengels toe en roerbak 3 minuten, tot het geslonken is maar nog wel een beet heeft. Roer snel de reepjes paprika en het citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct met de pijnboompitjes erover.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

bietenblad van 1 bos bieten of 100-150 gram snijbiet
1 el olijfolie
1 rode peper
2 teentjes knoflook
½ geroosterde puntpaprika (uit pot of zelf geroosterd)
een kneepje citroensap
1 el pijnboompitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?