Roergebakken savooiekool met pastinaak of wortel*

Snijd de geschrapte wortel in stukken van circa 10 cm lang. Snijd de stukken in plakken van 0,5 cm dik en de plakken in reepjes van dezelfde dikte. Controleer de savooikool op dikke stukken. Snipper het pepertje zonder de zaadjes. Was de taugé, verwijder de los drijvende groene dopjes en laat de taugé uitlekken. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Roerbak de wortelreepjes 2 minuten. Voeg de kool en de Spaanse peper of de sambal toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Schep er de sojasaus en de honing of de gembersiroop door. Voeg de taugé toe en laat omscheppend kort doorwarmen. Lekker bij een gebakken kipfilet of een karbonaadje en aardappelpuree of aardappelgratin.

Ingrediënten

200 gr winterwortel of pastinaak
200 gr gesneden savooiekool
1 Spaanse peper
100 gr taugé
2 el olie
1 el sojasaus
2 tl honing

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?