Maak de romanesco schoon en maak er kleine roosjes van. Doe ze kort in kokend water en kook ze tegen beetgaar. Snipper de ui en kneus de knoflook. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Zet het uitje en de knoflook aan met de olie van de ansjovis. Hak de ansjovis. Als het begint te geuren en glazig ziet, voeg dan de romanesco toe en bak even aan. Voeg op het laatst de gehakte ansjovis toe en meng. De romanesco mag je een beetje kapot maken, hoeft niet hoor. Daar is hij eigenlijk te mooi voor. Lekker bij pasta!
Romanesco met ansjovis
Meer info over Romanesco
Ingrediënten
1 romanesco1 uitje
1 blikje anjovis
1 knoflookteen
Ingrediënten
1 romanesco
1 uitje
1 blikje anjovis
1 knoflookteen
1 uitje
1 blikje anjovis
1 knoflookteen
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!